Wie ben ik

drs. Marcel Koeleman

GZ psycholoog/psychotherapeut

 

De websitenaam Nicolinus is afgeleid van mijn voornamen Marcellinus Nicolaus.

 

Vanaf 1979 ben ik werkzaam en studerende in de psychiatrie en psychotherapie. Ik ben eerder gestart als psychiatrisch verpleegkundige en ben daarna klinische psychologie aan de universiteit van Leiden gaan studeren.  De postdoctorale Psychotherapie opleiding in Den Bosch vervolgens gevolgd . Mijn hoofdstroom binnen deze opleiding is de cliëntgerichte psychotherapie geweest. Daarnaast heb ik ervaring met het Jungiaanse referentiekader. EMDR kan worden toegepast bij enkelvoudige trauma.

In verschillende GGZ instellingen gewerkt; ambulante dagbehandeling en polikliniek. Psychotherapie, diagnostiek, begeleiding van basis- en GZ psychologen en psychotherapeuten in opleiding.

 

Zorgvisie

Mijn benadering is eclectisch. Ik richt me niet op uitsluitend één behandelvorm.  De behandelingsvormen die ik ben tegengekomen hanteer ik in een combinatie. Zij sluiten het beste bij mijn eigen ontwikkeling aan en hiermee hoop ik de juiste zorg te kunnen leveren. Indien blijkt dat terugkerende symptomen voor een structurele verminderde draaglast zorgen is de mogelijkheid om dieptepsychologie te hanteren. Het doel is inzicht te ontwikkelen in onbewuste mechanismen. Psychodynamische psychotherapie en droomwerk zijn hier voorbeelden van.

 

Methoden en behandelingsvormen.

Psychodiagnostiek

Onderzoek met behulp van vragenlijsten.

Cognitieve screening.

Psychotherapeutische hulpmiddelen waarmee ik werk:

  • Cliëntgerichte psychotherapie.
  • Cognitieve therapie.
  • Psychodynamische psychotherapie.
  • Droomwerk, Jungiaanse kader.
  • EMDR voor enkelvoudige traumabehandeling.
  • Reminiscentie (Reminiscentie bestaat uit interventies om herinneringen aan verwerkte ervaringen op te roepen en vorm te geven.)
  • levensverhaal; biografisch werk.

 

Lid van de Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten.

www.lvvp.info